Nap mint nap isszuk a finomabbnál
finomabb Gano-kávékat. De hogyan jutnak el a csészénkbe a kávéföldekről a
legfinomabb és legegészségesebb instant kávék?
1. Kivonás – Az első lépés a kávé megfőzése
szélsőségesen magas hőfokon egy bonyolult extrakciós gépben. A folyamat
végén egy 20-30%-ban szilárd anyagokat tartalmazó kivonat keletkezik,
amelyet 5 fokra hűtenek le.
2. Szűrés és koncentrálás – A megkapott
kivonatot tovább szűrik, olykor centrifugálják, hogy a könnyebb
folyékony anyagok kiváljanak. Így a kivonat 40%-ban fog szilárd
anyagokat tartalmazni a folyamat végére.
3. Az aromás anyagok kinyerése – A kivonatolás
folyamán rengeteg aroma elveszik a kávéból, amelyek az egyik fő
élvezetértékét adják. Ezeket a szűrés után kinyerik az elvesztett
anyagokból, és egy későbbi lépés során újra hozzáadják a kivonathoz.
4. Kiszárítás - A dehidratációra, vagy
kiszárításra jelenleg 2 technológia áll rendelkezésre. A porlasztásos
szárítási módszer és a fagyasztásos szárítási módszer. Az előbbi az
olcsóbb technológia, amelyet sokkal magasabb hőfokon végeznek, emiatt a
kávé ebben az esetben veszthet ízéből. Ennek a 2 folyamatnak a végén
nyeri el a kávépor végső formáját.
5. Aromatizálás
– A különböző fajta aromás illékony anyagokat, melyeket megőriztek a
kivonatolás folyamán, ebben a lépésben rápermetezik az instant
kávé-szemcsékre.
6. Csomagolás – Mivel az instant kávé-részecskék
higroszkopikusak, azaz felveszik a levegő nedvességét, szigorúan egy
alacsony nedvességtartalmú helyen csomagolják, ahol oxigénhiány is van,
mivel az oxidálódás a kávé ízét venné el.
A Gano Excel instant kávéinak
különlegessége a kiváló minőségű kávéhoz adott Ganoderma lucidum
kivonatban rejlik, amely jótékony hatásúvá teheti a finom forró
italunk. De ajánljuk lehűtve, frissítő italként is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése