Hogyan készül az instant ganodermás kávé

Nap mint nap isszuk a finomabbnál finomabb Gano-kávékat. De hogyan jutnak el a csészénkbe a kávéföldekről a legfinomabb és legegészségesebb instant kávék? 

1. Kivonás – Az első lépés a kávé megfőzése szélsőségesen magas hőfokon egy bonyolult extrakciós gépben. A folyamat végén egy 20-30%-ban szilárd anyagokat tartalmazó kivonat keletkezik, amelyet 5 fokra hűtenek le.2. Szűrés és koncentrálás – A megkapott kivonatot tovább szűrik, olykor centrifugálják, hogy a könnyebb folyékony anyagok kiváljanak. Így a kivonat 40%-ban fog szilárd anyagokat tartalmazni a folyamat végére.

3. Az aromás anyagok kinyerése – A kivonatolás folyamán rengeteg aroma elveszik a kávéból, amelyek az egyik fő élvezetértékét adják. Ezeket a szűrés után kinyerik az elvesztett anyagokból, és egy későbbi lépés során újra hozzáadják a kivonathoz.

4. Kiszárítás - A dehidratációra, vagy kiszárításra jelenleg 2 technológia áll rendelkezésre. A porlasztásos szárítási módszer és a fagyasztásos szárítási módszer. Az előbbi az olcsóbb technológia, amelyet sokkal magasabb hőfokon végeznek, emiatt a kávé ebben az esetben veszthet ízéből. Ennek a 2 folyamatnak a végén nyeri el a kávépor végső formáját.

5. Aromatizálás – A különböző fajta aromás illékony anyagokat, melyeket megőriztek a kivonatolás folyamán, ebben a lépésben rápermetezik az instant kávé-szemcsékre.

6. Csomagolás – Mivel az instant kávé-részecskék higroszkopikusak, azaz felveszik a levegő nedvességét, szigorúan egy alacsony nedvességtartalmú helyen csomagolják, ahol oxigénhiány is van, mivel az oxidálódás a kávé ízét venné el.

A Gano Excel instant kávéinak különlegessége a kiváló minőségű kávéhoz adott Ganoderma lucidum kivonatban rejlik, amely jótékony hatásúvá teheti a finom forró italunk. De ajánljuk lehűtve, frissítő italként is!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése